tracking

Subscribe to our daily email of featured TEDxTalks

This video was filmed at an independently organized TEDx event and uploaded by the organizer. To flag a video (good or bad!), use this form.

A buta dolgok reneszánsza | Tamás Kőszegi | TEDxDanubia
Viewed 1 time
Added Jun 23, 2016
Share this story
Email
Embed
Kőszegi Tamás számára a képek és történetmesélés valódi szenvedély: hét éves kora óta ír és rendez, keverve a legkülönbözőbb stílusokat és eszközöket. A TEDxDanubia színpadán a Palm Springs‐i nemzetközi rövidfilm fesztivál programjába beválasztott filmje a "The Copyist" kapcsán meséli el, honnan jön egy ötlet és miként valósítja meg azt. Ha pedig legközelebb eléd áll egy gyerek, valami őrültséggel, vegyél egy nagy levegőt!

Kőszegi Tamás film‐ és animációs rendező, aki már a gimnáziumban mozgókép‐ és médiafakultációra járt, 2007‐ben megnyerte a média országos középiskolai tanulmányi versenyt, miközben a magyar film több területén is gyakornokoskodva, asszisztensi munkákat vállalva lépdelt előre a szamárlétrán.
2011‐ben Mimicry Motions néven megalapította saját cégét a szívéhez legközelebb álló animációs filmek készítésére: főleg reklámfilmeken, tévéműsorok főcímein, színházi előadások, koncertek háttérben vetített anyagain dolgoznak.
Elsődleges céljuk, hogy olyan képi világot teremtsenek, amilyet még senki sem látott, és a magyar médiumokban megjelenő vizuális színvonalat is emeljék.
Nemrégiben az 50 Tehetséges Magyar Fiatal programba is beválogatták, és a művészet határtalanságát bemutató előadásával a TALENTn konferencia művészeti kategóriájának “Leginspirálóbb előadó” címét is elnyerte.
Jelenleg a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíjasa.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx