tracking

Subscribe to our daily email of featured TEDxTalks

This video was filmed at an independently organized TEDx event and uploaded by the organizer. To flag a video (good or bad!), use this form.

A sparthatlon útja | Szilvia Lubics | TEDxDanubia
Viewed 11 times
Added Jul 4, 2016
Share this story
Email
Embed
Számodra mi az a mondat, ami továbbvisz? Mit csinálnál, ha 159 km után 3km‐t egy kivilágítatlan szakadék mellett kellene futnod? Szilvia hozzáállása példamutató: ultramarathoni futóként 42.195 méternél hosszabb futóversenyeken indul. Rendszeresen. Ez az emberfeletti teljesítmény számára már természetes. Vajon mi az, ami erre az elképesztő teljesítmény elérésére motiválja? „Ha van egy álmunk, minden nap tenni kell érte, és a siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták”.

A Nagykanizsán élő 42 éves Lubics Szilvia ultramaraton futó: az amatőr hosszútávfutás és ultramaraton szerelmese. A világ egyik legszívósabb futónőjének tartott sportolónő az UltraBalaton kétszeres győztese, a 245,3 km‐es legendás Spartathlon futóverseny háromszoros győztese és kétszeres bronzérmese, ezen kívül hatszoros magyar bajnok, többszörös magyar válogatott, országos csúcstartó és pályacsúcstartó. A Pécsi Egyetemen fogorvosként végzett ultrafutó civilben egy kis településen praktizál, háromgyerekes anyuka. Ezen felül a Megszállottak Klubjának tagja, Zala Megye Díszpolgára, a Nagykanizsa Város Sportjáért díj birtokosa és 2016 januárjában átvehette a Magyar Becsület Rendet is.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx