tracking

Subscribe to our daily email of featured TEDxTalks

This video was filmed at an independently organized TEDx event and uploaded by the organizer. To flag a video (good or bad!), use this form.

Ljudska samosvest i veštačka inteligencija | Marija Mitrovanov | TEDxVršac
Viewed 1 time
Added Jul 19, 2016
Share this story
Email
Embed
Može li robota da boli koleno i da li će se setiti da ga zamota u zavoj? Da li će se on naljutiti na vas ako pojedete njegov ručak? Ako je vaš odgovor da, da li mislite da je moguće napraviti dobru veštačku inteligenciju čak i ako ni sama naša svest nije dobro ispitana? Ako je vaš odgovor ne, analizirate svoje pretpostavke uz govor Marije Mitrovanov.

Marija Mtrovanov je rođena u Vršcu 1991. godine. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2014. godine na temu „Hjumovo razmatranje problema čuda“, i upisala master studije. Uža oblast interesovanja su joj filozofija kognicije (ljudske samosvesti) i filozofija nauke (izgradnja i postojanost naučnih teorija). U 2016. objavljuje naučni rad „Da li čuda krše prirodni zakon“ u časopisu FDS-a Theoria. Marija je direktor omladinskog portala iSerbia, koji je aktuelni polufinalista European Youth Award. Iza sebe ima brojne uspešno organizovane projekte poput „Studentsko rangiranje fakulteta“, projekat onlajn mentorstva „Srbija na vezi“, „Moj prvi sajt“ i „Moja prva aplikacija“. Autor je onlajn mini kursa „Pravopis srpskog jezika za mlade iz dijaspore“ u okviru projekta „Program jezičke razmene“. Organizovala je umetničku izložbu „Umetnost na iSpitu“ u cilju promocije mladih i neafirmisanih umetnika iz Srbije. Bavi se filozofskom praksom pri Institutu za filozofiju i društvenu teoriju.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx